Kunstmaterialen aanbevolen door artiesten bij Jackson’s

Jackson’s biedt een breed scala aan kunstmaterialen en als een team van praktiserende kunstenaars zijn we toegewijd om u te helpen de kleuren, oppervlakken, penselen en gereedschappen te vinden die u nodig heeft voor uw praktijk. Hier hebben enkele kunstenaars van Jackson’s hun favoriete kunstmaterialen aanbevolen en gedeeld wat ze leuk vinden aan het gebruik ervan.


Da Vinci Vario Tip Plat No. 16

Da Vinci Vario Tip Plat No. 16

Als eerste is er de Da Vinci Vario Tip-borstel, gekozen door Lisa. Al het haar dat wordt gebruikt in Da Vinci-penselen voor natuurlijk haar, wordt in de Da Vinci-fabriek verzorgd en voorbereid door bekwame ambachtslieden die het voorbereide haar overdragen aan ervaren borstelmakers voor het vormgeven van de handen.

“Ik heb maat 16 in Da Vinci Vario Tip. Ik gebruik het altijd voor texturen en patronen in mijn aquarellen. De haren zijn de perfecte stijfheid voor echt mooie levendige lijnen.” – Lisa.


Schmincke Aqua Waterverf Maskeervloeistof, Blauw, 100 ml Doseerfles

Schmincke Aqua Waterverf Maskeervloeistof, Blauw, 100 ml Doseerfles

Lisa raadt ook de Schmincke Aqua Watercolour Masking Fluid aan. Deze maskeervloeistof is een medium dat wordt gebruikt om kleine gebieden en fijne lijntjes te blokkeren waar je wilt voorkomen dat de aquarel in het papier trekt. Ook verkrijgbaar in dispensers van 25 ml.

“Ik ben ook dol op de Schmincke Masking Fluid-dispenserfles. Ik vind het erg leuk om mee te tekenen, dus ik heb niet per se ander gereedschap nodig om de maskeervloeistof aan te brengen. Ik gebruik het gewoon rechtstreeks uit de fles om gelijkmatige en fijne lijntjes en stippen te maken. geweldig voor highlights in mijn aquarel!” – Lisa


Liquitex Professionele Acryl Inkt, 30 ml

Liquitex Professionele Acrylinkt 30 ml Geel Oranje Azo

Liquitex Professional Acrylic Ink is een reeks extreem vloeibare acrylverven die gebruik maken van superfijne pigmenten in een ultramoderne acrylemulsie. Ze drogen snel, zijn permanent, waterbestendig en verstoppen niet, waardoor ze ideaal zijn voor een verscheidenheid aan technieken, van aquareleffecten tot stempelen.

Liquitex Professionele Acrylinkt 30 ml Diep Violet

“Deze sterk gepigmenteerde inkten zijn mijn keuze, omdat ze hun levendige kleur behouden, zelfs als ze droog zijn.” – Jorge


Montana Zwart 400 ml Zwart

Montana Zwart 400 ml Zwart

Montana spuitverf heeft een korte droogtijd waardoor het snel opnieuw kan worden aangebracht en direct kan worden overlapt met andere kleuren. De geurloze spuitbusverf is gemaakt volgens de hoogste kwaliteits-, gezondheids- en milieunormen. Het hogedrukventiel zorgt voor een snelle toepassing.

“Montana zwarte spuitverven zijn de meest elite spuitverf, supersnel drogende, effen blokkleur. Geweldige laageffecten als je de Posca Pens er ook overheen gebruikt” – Sophia

Uni Posca Markers Medium Bullet Tip 1.8 – 2.5 mm

Uni Posca Markers Medium Bullet Tip 1.8 – 2.5 mm

Posca verf is dekkend en vloeibaar. Het geeft een gemakkelijke dekking en is toch bloedbestendig bij gebruik op papier. Eenmaal droog is de verf waterdicht; het is mogelijk om bovenop vorige lagen te tekenen om ontwerpen op te bouwen of fouten te corrigeren. Lichte kleuren zijn net zo dekkend als donkere kleuren en kunnen worden gebruikt om overlappende highlights toe te voegen.


Sennelier Oliepastel Set van 12

Sennelier Oliepastel Set van 12

De oliepastels van Sennelier hebben een buitengewoon hoog pigmentgehalte, waardoor ze een hoog kleur- en dekkend vermogen, een uitstekende helderheid en een hoge lichtstabiliteit hebben.

“Deze oliepastels zijn voortreffelijk. De kleuren zijn zo vrolijk en levendig en ze zijn super romig en blendbaar. Ze glijden over het papier en ik heb echt genoten van de tactiele kwaliteit – alsof je weer een kind bent met kleurpotloden! Je kunt veel verschillende kleuren maken door ze in lagen te leggen – het is een geweldig starterspalet. Ik ben normaal gesproken niet zo’n pastel-persoon, maar ik dacht ik probeer ze eens, omdat ik tussen huizen sta en ze een geweldige vervanging zijn voor olieverf. Ik hield ook erg van het achtergrondverhaal, hoe ze voor Picasso zijn gemaakt. Dat heeft iets magisch: je voorstellen dat hij met hen samenwerkt. De 2 vormen een geweldig cadeau, mooi verpakt en de pastelkleuren worden geleverd met een klein infografisch boekje.” – Harriet

Sennelier Oil Pastel Paper Pergamijn Interleaved Spiral Pads

Sennelier Oil Pastel Paper Pergamijn Interleaved Spiral Pads

Deze kwaliteitskaart voor oliepastelwerk is zuurvrij en wordt gescheiden door een pergamijn inlegvel om uw kunstwerken te beschermen. Elk Sennelier Oil Pastel spiraalgebonden blok heeft 12 vellen papier van 340 g/m² (160 lb).


Ternes Burton Registreren Pins

Ternes Burton Registreren Pins

Deze pinnen zijn met de hand afgewerkt van stevig roestvrij staal en zijn gemaakt voor een nauwkeurige registratie van complexe meerlaagse prints en reductie-reliëfafdrukken.

“Ik ben een recente bekeerling tot de zeer briljante uitvinding Ternes Burton Register Pins en tabs voor reliëfdruk. De consistente resultaten zijn betrouwbaar en eerlijk gezegd een uitkomst om tijd te besparen en verspilde prints te minimaliseren.” – Lisa


Tombow Fudenosuke zachte kalligrafieborstelpen

Tombow Fudenosuke zachte kalligrafieborstelpen

De Fudenosuke brushpen heeft een elastische brushpunt voor variabele en expressieve lijndikte. De pen is bijzonder geschikt voor kalligrafie, aantekeningen maken en schetsen. De zwarte inkt is op waterbasis en geurloos.

“Voor iedereen die geïnteresseerd is in pennen en lijnwerk, zou ik de Tombow Fudenosuke Soft Calligraphy Brush Pen echt aanraden. De penpunt is nog steeds vrij stijf, dus verslijt, rafelt en verliest zijn punt niet zoals andere zachtere brush penpunten de neiging hebben te doen. Het is goed voor zowel dikke als dunnere lijnen, zolang je de druk maar varieert, dus het is behoorlijk veelzijdig.” – Dominique


Zest-it Solvent

Zest-it Solvent

Zest-it Solvent is een veel veiliger oplosmiddel voor olieverfschilders dan gomterpentijn en vormt een uitstekende vervanging. Ideaal voor die olieschilders die de voorkeur geven aan een niet-citrusgeur, een sterkere werking en een beetje meer ‘bite’ aan hun oplosmiddel dan de originele Zest-it Oil Paint Dilutant and Brush Cleaner.

“Dit is geweldig omdat ik vanuit huis werk en in dezelfde ruimte schilder. Ik kan mijn synthetische penselen laten weken tussen wasbeurten (met Marseille Soap Pellets) en weet dat de olieverf niet uithardt.” – Mary


Verder lezen op Jackson’s Art Blog

Cadeaus voor artiesten: aanbevelingen van het Jackson’s Team

Cadeaus voor artiesten: Topkeuzes van het Jackson’s Team

Clare McNamara

Als blog-editor levert Clare regelmatig bijdragen met functies, recensies en interviews. Met een achtergrond in beeldende kunst, zijn haar praktijken illustratie, grafisch ontwerp, video en muziek.

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

   Leave a reply

   Schildersbedrijf-loenen.nl
   Logo
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0
   Shopping cart